ÇOCUK ZİRVESİ / 30 MAYIS - 3 HAZİRAN
12 OTURUM 12 DİJİTAL BELGE VE KDV DAHİL KISA BİR SÜRE SADECE 99 TL'DİR.
5 GÜN 12 KONUŞMACI 12 İSMİNE ÖZEL DİJİTAL BELGE İLE ONLINE ÇOCUK ZİRVESİ 30/21 MAYIS - 1/2/3 HAZİRAN'DA!
BU MUHTEŞEM ZİRVEYİ KAÇIRMAYIN, HEMEN İNDİRİMLİ OLARAK BİLETİNİZİ ALIN!
20 GÜN KAYITTAN İZLEME
KONUŞMACILAR
Konular ve oturum saatleri
30 Mayıs Pazartesi 20:00-21:00 Çocuğum İlkokula Hazır mı?
30 Mayıs Pazartesi 21:00-22:00 Çocuklarda Dikkat Ve Zeka Becerilerini Geliştirme
31 Mayıs Salı 20.00-21.00 Çocuklarda Yetenek Gelişimi
31 Mayıs Salı 21.00-22.00 Çocuğun Düşünce Dünyası
01Haziran Çarşamba 20:00-21:00 Çocuklarda Uyku Sorunları
01 Haziran Çarşamba 21:00-22:00 Öz Şefkatli Ebevynlik
01 HAZİRAN Çarşamba 22:00-23:00 Çocukta Öfkenin Söyledikleri
02 HAZİRAN Perşembe 20:00-21:00 Çocuklarda Gelişimsel Sorunlar
02 HAZİRAN Perşembe 21:00-22:00 Öz Şefkatli Ebevynlik
03 HAZİRAN Perşembe 22:00-23:00 Çocuklarda DEHB Bağımlılık İlişkisi
03 HAZİRAN Cuma 20:00-21:00 Çocuk Ve ergenlerde Kritik Eşikler
03 HAZİRAN Cuma 21:00-22:00 Dijitalleşme Ve Çocuk
NEDEN KATILMALIYIM?
KİMLER KATILABİLİR ?
DETAYLAR
Prof. Dr. NEVZAT TARHAN
1952 yılında Merzifon’da doğan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA’da Psikiyatri Uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa’da Yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998 yılında Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. 2006 yılında NPİSTANBUL Hastanesini, 2011 yılında ise bütün mal varlığını bağışlayarak Üsküdar Üniversitesini kurdu. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, uzun yıllar büyük emekle ve araştırmalara dayanarak sürdürdüğü psikiyatri uzmanlığındaki bilgilerini 150’nin üzerinde araştırma makalesine ve 45 adet kitap ve kitap bölümüne aktarmıştır. 50'yi aşkını WoS kapsamındaki dergilerde olmak üzere ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde 135 araştırma makalesi yayımlanmıştır. Bu eserleri sayesinde Türkiye’de hem görsel hem de yazılı basında kendisini takip eden bir milyonu aşan okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Bazı kitapları İngilizce dışında Bulgar, Endonezya, İran, Arnavutluk, Azeri dillerine çevrilmiştir.Tüm gelirini kurucusu olduğu İDER Vakfı’na bağışlayan Prof. Dr. Tarhan’ın kitapları 1 milyondan fazla satmıştır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. İki çocuk babasıdır. 1400 yıl öncesine giden aile soy ağacı kitap halinde 2017 yılında basılmıştır. Halen; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Hiçbir kamu kaynağı ve tahsisi kullanamadan tüm mal varlığını bağışlayarak kurduğu Üsküdar Üniversitesi, bugün 22 bini aşkın öğrencisiyle geleceğin Nobel adayı bilim insanlarının yetiştiği bir “beyin üssü” olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversite, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibinin küresel bakış açısıyla G20/N20 Zirvelerine katılan ilk ve tek Türk üniversitesi olarak ülkemizi dünyada da başarıyla temsil etmektedir.
Bahar ERİŞ
Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun oldu. Bir süre mesleğini icra ettikten sonra 1998-2004 arasında Fulbright bursuyla New York'taki Columbia Üniversite'sinde "üstün yetenek" alanında yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.
Türkiye'ye döndüğünde Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, 2004-2014 yılları arasında "Üstün yetenek eğitimi" konulu dersler verdi. 2015-2017 yıllarında Bahçe şehir Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Programında Yardımcı Doçent Doktor olarak yüksek lisans derslerine girdi.
Çocukların daha iyi gelişebilmesinin annelerin gelişiminden geçtiğinin bilinciyle gazeteci Zeynep İşman ile birlikte 2017 yılında Mom Talks etkinliğini hayata geçirdi. Her yıl yapılan bu etkinliklerde pek çok uzman bir araya gelerek izleyicileri bilgilendiriyorlar.
Bahar Eriş, yazarlık ve etkinliklerin yanında profesyonel olarak mütercim tercümanlık mesleğine de devam etmektedir.
Tayfun Doğan
1979 yılında Niğde’de doğmuşum. Çocukluğum Niğde’de geçti. Meraklıyım, öğrenmeyi, araştırmayı ve yeni deneyimler yaşamayı seviyorum. Şimdiye kadar Niğde, Konya, Samsun, Sakarya, Kansas (ABD), İstanbul gibi şehirlerde yaşadım. Tüm zorluklarına rağmen İstanbul’u seviyorum.
2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitirdim. Ardından Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimlerimi tamamladım. Tübitak bursuyla misafir araştırmacı olarak bir yıl süreyle University of Kansas’ta (ABD) bulundum. 2014 yılında doçentlik ünvanını aldım. Halen Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyorum.
Akademik olarak, pozitif psikoloji alanında çalışmalar yapıyorum. Yaşamın anlamı ve amacı, mutluluk, psikolojik iyi oluş gibi konularda araştırmalar yürütüyorum. Bu konularda seminer ve konferanslar veriyorum. Pozitif psikoloji yaklaşımının Türkiye’de gelişmesi ve tanınması için çabalıyorum.
Fotoğraf çekmek ve seyahat etmek en sevdiğim hobilerim. Fotoğrafçılığımı geliştirmeye çalışıyorum. Kahve tutkunuyum, çeşitli kahve türlerini denemekten keyif alırım. Türk kahvesinin yeri de ayrı tabii ki. Geleceğe yönelik hedeflerim arasında bir dünya turu yapmak var. Umarım gerçekleştirebilirim.
Özgül POLAT
Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Doç. Dr. Özgül POLAT, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde 1998 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde ''Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Standardizasyonu'' konulu tezi ile 2003 yılında Doktor ünvanını almıştır. Polat ilk kez 60-78 ay aralığındaki Türk Çocuklarına özgü olarak Okul Olgunluğunu ölçmek amacıyla geliştirdiği ''Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği''nin sertifika eğitimini vermeye devam etmektedir.
Ulusal ve uluslararası pek çok projede yer alan Polat'ın İlköğretime Hazırlık ve İlköğretim Programları, Okuma ve Yazı Farkındalığı, Görsel Okuma, Ses ve Yazma Eğitimi, Okul Öncesi Eğitim Programları, Duyu Eğitimi, Çoklu Zeka Uygulamaları, Aile Eğitimi, Çok Kültürlü Eğitim, Çocuklarda Kapasite Geliştirme konulu çeşitli kitapları bulunmaktadır. Ayrıca Polat'ın, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf eğitimi alanlarına yönelik pek çok kaynakta yazar, editör ve danışman olarak imzası bulunmaktadır. Polat'ın okul öncesi çocuklara ve öğretmenlere, ailelere, ayrıca dezavantajlı çocuklar ve ailelerine yönelik olarak yürüttüğü birçok doktora ve yüksek lisans tezleri, danışmanlığını ve yürütücülüğünü yaptığı ulusal ve uluslararası projeleri bulunmaktadır.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Polat, 2002'den bu yana Milli Eğitim Bakanlığının Okul Öncesi Eğitim Programı Yazım ve Yaygınlaştırma Komisyonunda görev yapmaktadır. Ayrıca Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün 0-18 Yaş Aile Eğitim Programlarının yazar ve danışmanları arasındadır. Doç. Dr. Özgül Polat, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü'nde 1996 yılında başladığı görevine, öğretim üyesi olarak devam etmektedir.
Müjde YAHŞİ
1986 yılında İstanbul’da doğdu. Liseyi İstanbul Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Newport University’de (Behavioral Sciences) “Davranış Bilimleri” lisansını tamamladıktan sonra çeşitli eğitim, seminer ve kongrelere katıldı. Çocuğu olduktan sonra oğlunun psikososyal gelimini ve gelişimsel dönemlerini profesyonel çerçevede incelemek isteyen Müjde Yahşi, Çocuk Psikolojisi alanında detaylı araştırmalar yaptı ve bu süreçte ikinci lisans eğitimi olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik” lisans bölümünü tamamlayarak “Psikolojik Danışman” ünvanını aldı. Daha sonra Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans bölümünü “Bağlanma Terapisi” alanında yaptığı çalışma ile tamamlayarak “Uzman Klinik Psikolog” ünvanını almaya hak kazandı.
EMDR Eğitimi (DBE, Emre Konuk), EMDR Süpervizyon Eğitimi (DBE, Emre Konuk), Çocuklar ve Ergenler ile EMDR Eğitimi (Ümran Korkmazlar), CAS Eğitimi (Bilişsel Değerlendirme Sistemi, 5-17 Yaş, İstanbul Üniversitesi), Çocuklar ve Ergenler ile Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (BDTD, Vahdet Görmez), Çocuklar ve Ergenler ile Bilişsel Davranışçı Terapi Süpervizyon Eğitimi (BDTP, Vahdet Görmez), Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (Üsküdar Üniversitesi), Aile ve Çift Terapisi Eğitimi (Üsküdar Üniversitesi), Oyun Terapisi Eğitimi (Selen Ayas), Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi (Mehmet Teber), Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Süpervizyon Eğitimi (Mehmet Teber), Bilişsel Davranışçı Terapi Temelli Oyun Terapisi Süpervizyon Eğitimi (Mehmet Teber), Çocuk Psikopatolojisi Eğitimi (Üsküdar Üniversitesi), Çocuk Psikolojisi Eğitimi (Üsküdar Üniversitesi), Bağlanma Terapisi Eğitimi (Adem Güneş), MMPI Kişilik Testi Eğitimi (Üsküdar Üniversitesi), Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi (Nevin Dölek), Uygulayıcı Sertifikalı Çocuk Testleri Eğitimi (Ezgi Zeynep Karagöz), Uygulayıcı Sertifikalı Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimi (Zaim Üniversitesi), Çocuk Resminin Psikopedagojik Açıdan Değerlendirilmesi Eğitimi (Zaim Üniversitesi) gibi çocuk ve aileye dair pek çok eğitim aldı ve alanında tanınan uzman terapistlerle uzun süreli çalışmalar yaptı.
Lisans stajını, ilkokul ve ortaokul kademelerinde “Okul Psikolojik Danışmanı” görevi ile yaptı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çeşitli çalışmalara uzman olarak katıldı. Yenidoğu Eğitim Kurumları Öğretmen Akademisi’ne 2 yıl boyunca devam etti ve Yenidoğu Okulları’nda “Psikolojik Danışman” olarak çalıştı. Yüksek lisans stajını, İstanbul NP Beyin Hastanesinde yaptı ve bu süre zarfında; Bipolar Bozukluk, Şizofreni, Ağır Depresyon, Paranoid Şizoid Bozukluk, Obsesif Kompulsif Bozukluk ve Bağımlılık tedavileri gören yatan hastalar üzerinde çalıştı.
Halen alanıyla ilgili çalışmalar yapmakta ve Başakşehir’de bulunan kendi özel kliniğinde danışanlarını görmektedir. Müjde Yahşi evli ve Muhammed Ömer İle Enes Asaf’ın annesidir.